Sacramentsgilde Bergeijk

 

 

Contacten

Allereerste keizer.

 

Voor het eerst sinds de oprichting van het Sacramentsgilde van Bergeijk in 1537 heeft het gilde een keizer, nl Henk Vrenken.
Je kunt keizer worden als je drie maal achter elkaar voor koning hebt geschoten. Henk Vrenken presteerde het om voor de derde keer het koningsschieten te winnen en werd daardoor direct keizer voor het leven.

Voor de keizer wordt vervolgens een zilveren keizersschild ontworpen en vervaardigd, in samenwerking met de keizer zelf. Tijdens een speciale mis wordt het keizersschild gezegend waarna de keizer het schild mag dragen.

 

 

 


 

 

 

                                                                                                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

­

 

 

 

 

 

Sacramentsgilde plant bijzondere boom.

 

Hoofdman Jos de Haas is met algemene stemmen herkozen voor een nieuwe termijn. Uit dankbaarheid voor dit getoonde vertrouwen wilde Jos iets blijvends schenken aan het Gilde. Zijn keuze viel op het planten van een keizersboom, nl een rode beuk en ook een plaquette referend aan deze bijzondere gebeurtenis.

gallery/img_6868
gallery/img_6874
gallery/img_6963
gallery/keizerhenk

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie jubilarissen gehuldigd op onze teerdag  2018.

 

Op onze teerdag 8 september 2018 hebben we in de ochtend de jubilarissen in een oldtimer opgehaald waar we eerst een vendelgroet aan huis gebracht hebben. Daarna zijn we naar de hofkerk gegaan om met de jubilarissen en hun familie de dienst bij te wonen. Na de dienst is de eed van trouw afgelegd aan het kerkelijk gezag. Hierna zijn de jubilarissen gehuldigd in ons  gildehuis, hierbij was ook de voorzitter van Kring Kempenland aanwezig die een korte toespraak hield. De onderscheidingen van het 40-jarig lidmaatschap werd opgespeld door districtsraadheer Henk Vrenken. Hierna was de gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren. De jubilarissen zijn:  gildebroeder Jan Royackers, gildebroeder Frans    van Ekert en gildezuster Annie Sleddens.

 

 

 

gallery/img_2568

Nieuwe Koning 2018

 

Op 8 september schoot Joop Valkenaars zich koning na het drieenzestigste schot. Joop is nu voor drie jaar koning van het  Gilde. De koning werd s'avond afgehaald door het voltallige gilde. In het gildehuis werd de eed aan het gilde afgelegd en mocht de koning over het hoofdvaandel als eerste het gildehuis betreden. Daarna was er een goed verzorgde brabantse koffietafel met aansluitend een feestavond.

 

gallery/joop valk
gallery/img_8102
gallery/img_7929

   De mooi versierde koningsvogel.

De trotste koning Joop Valkenaars.

Beste gaaischutter 2018

 

Op 25 november is bij het Gilde v/h H. Sacrament, de "Beste Gaaischutter 2018" bekend geworden. Middels een onderlinge wedstrijd, waaraan de schutters van de afgelopen zomer aan mee mochten doen, werd de "Beste Gaaischutter 2018" bepaald. De deelnemers die gerechtigd waren om hier aan deel te nemen, waren: Jos de Haas - Wim Evers - Han Willems - Joop Valkenaars - Noud Bergmans - Richard van Dijk - Huub Geboers - Frans Donkers - Piet Lievens en Jan van Poppel. Na een spannende wedstrijd, waarbij de diverse schutters de kans hadden om "Beste Gaaischutter 2018" te worden, was het uiteindelijk ons aspirant-lid Richard van Dijk, die met het 29ste schot de Gaai naar beneden haalde. Richard heeft hiermee laten zien dat hij een prima schutter is en een aanwinst voor onze vereniging. De schietcommissie feliciteert hem met deze titel. Na afloop werden door de Koning van onze gilde, aan de deelnemers mooie vleesprijzen uitgereikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voer hier je tekst in

gallery/gaai1
gallery/gaai2